Thursday, 26 July 2012

Belacan & Cheese

Assalamualaikum..

Wahh wahh wahhh kemahein kau, tajuk vogue kalah mak jemah tau.. Sebenarnya, nak cakap pasal issue Bahasa Malaysia dan English.... Memang la kita duduk Negara Malaysia kena berbahasa Melayu tapi tak bermakna kita tak perlu belajar English atau third language... Yer dakkk?

Aku prefer belajar English dari english song and movie.. Rasa macam lebih menyerap ke otak je... Lagi-lagi tang mencarut-carut tu memang tersangatlah cepat otak aku menghadam lepas tu bila start nak marah orang terkeluar la segala jenis perkataan haram aku belajar tuh... Aisyh, not nice la zara hoihoi... Tapi yang tak mencarut pun aku belajar jugak.. Pastu terus feeling-feeling amaricano bila dah bejaya speaking London .. Wahh gitueww, padahal kulit cerah sikit je dari orang Afrika.. *fuck you lily allen bergema di telinga*




Aku try juga belajar bahasa asing yang lain macam Arabic, Hangul dan Katalog, tapi disebabkan tak practice aku jadi lupa... So apa la salahnya aku 'practice'kan satu-satunya bahasa asing yang aku tau which is English.. Plus, aku kan student tourism so english is MUST... Kalau english pun aku tak lepas, acano ni? 

Aku bukan la nak mengejek, memboikot lalu merusuh kalau korang tak nak berbahasa Inggeris, aku tak kisah pun dan aku juga bukan nak berlagak aku ni orang amaricano bila mp3 aku penuh dengan english song dan aku prefer tengok wayang cerita english... Aku masih lagi bangsa Malaysia yang fasih berbahasa melayu,  beragama islam dan masih menuntut ilmu untuk memperbaiki diri ke arah kebaikan.. Insya-Allah... 

Belajar English bukan bermakna kita menyanjung penjajah tapi belajar English untuk menyaingi penjajah....

p/s: Try to improve my english and bahasa malaysia.. doakan yang terbaik untuk saya...

2 comments:

Afifa Najwa said...

so TRUE ~
btw,untung kalau tahu sikit sikit bahasa Hangul ni. takpayah ada substittle pun takpe weh :D

p/s : i've been working hard too on my English, Korean and ARAB language skill beb ! XD

Nur Zahraa Zainal said...

hangul dah upgrade sikit sebab RM.. tapi cara nak tulis hangul dah lupa.. aisyh... work it on babeyh...