Wednesday, 25 January 2012

Aku Memang Tanggang!

Assalamualaikum!

Isnin lepas, Club Tourism Politeknik Premier Ibrahim Sultan (PIS) buat Majlis Suai Kenal (MSK)..Untuk eratkan dan rapatkan lagi hubungan yang tak berapa nak rapat tu antara student tourism daripada sem 1-sem 6! So setiap kelas WAJIB buat persembahan..Tema bebas! Tak kisah la nak buat pasal apa janji korang buat persembahan!Lantak korang lah nak menungging,tertonggeng, terbalik ke! 


Macam last sem, tema pelancongan! So kitorang pun bantai nyanyi lagu Na Na Na Ganu Kito! Amek kawwww....Memang kutuk diri sendiri kaw kaw punya sampai la sem 2! So masing-masing dah tanam tekad dalam hati & sanubari nak buat yang paling best sebab musabab tak nak kutuk diri sendiri lagi bila dah masuk sem 3! 

Apa persembahan kitorang? So kitorang decide buat sketsa bertajuk 'Aku memang Tanggang' tapi bukan aku lah! Idea mencurah-curah turun last-last minute! Esok nak berlakon! Jam dah pukul 3 tapi still tak buat apa-apa...Alhamdulillah syukur sebab masing-masing bagi kerjasama yang padu,jitu dan mampat *erk* untuk siapkan skrip! Idea asal dari Haziq..Tapi semua pun menyumbang masa, tenaga, wang ringgit, air liur nak perah otak untuk dialog..

text abam sayang dulu

So petang tu jugak settle bab skrip! Berlatih mana yang sempat je..Malam nanti baru buat full rehearsal! Lagu background, setting props etc etc! Lepas tuh perut chomel dah menangis minta di isi sebab musabab dari pagi tak makan..Lepak kedai makan dekat Hatyai Masai!

Gigih berbincang pasal nak makan apa!

Malam tuh bertemankan cahaya bintang & rembulan serta lampu jalan, kitorang meredah onak duri ranjau kehidupan untuk berlatih malam ni sebab nye nak make sure esok lepas berlakon tak nak kutuk diri sendiri sampai sem 3! 

Aku suara latar je pun!

Habis rehearsal dalam pukul 10 mlm...Sambil jalan sambil pikir nak pakai baju apa esok! Al-maklumlah..Nak jumpe abam kasut tom purple ..Hahahaha..Last-last kitorang satu rumah decide pakai baju blok asrama *skema itu hot*...Esoknye bangun memang exsaited tak terhingga...Tapi kitorang dipecahkan kepada kumpulan-kumpulan lain..Aku kumpulan 8 tapi aku jadi pendatang asing dekat kumpulan 7! Ini semua gara-gara hasutan si Pipah Bini Tanggang!

Kumpulan 7

2nd place weh! *vangga*

Now to the serious part! Acting..Bukanlah aku yang berlakon..aku suara je...Tapi nervous jugak..Takut tersalah baca, baca part orang ke, baca tak ikut pelakon & semua kerunsingan yang sewaktu dengan nya ....Risau aku weh..

kami

Layan kan aje!

Ucapan tak berapa aluan! *gigil*

Part akhir semua pun naik nyanyi lagu Ayah & Ibu by Sudirman..

Guess what! kitorang menang tempat ke-2..Satu lagi kelas untuk sem 2 dapat no 3! Not Bad la kan compare to last year yang hanya nyanyi part chorus kan kan pastu kutuk diri sendiri sampai sem 2..Alhamdulillah!



Kumpulan aku dgn Pipah pun menang jugak! Double joyness rasa macam makan double prosperity pulak!!!

p/s: Great memory! thanks guy...

2 comments:

Afifa Najwa said...

aku baru nak update psl ni tapi takpe aku update lg skali ^_^ haha .
masuk group ngn aku tak sia sia beb, menang hamper besarrr pnye! :D
HIDUP GROUP 7 ~

*eventhough baru kenal time sem ni terasa sudah ber-sem2 :')

Nur Zahraa Zainal said...

=)!