Friday, 20 January 2012

MS Eung Ean Na & Chinese New Year

Assalamualaikum!

Selamat Hari Jumaat! Alhamdulillah masih lagi bernafas di hari Jumaat yang mulia ini..

Pagi yang indah dimulakan dengan acara membasuh cadar,sarung bantal dan yang sewaktu dengan nya sebab musabab nye! esok nak balik Melaka...Ye..Bermula esok tanggal 21 Januari 2012 para-para pelajar Politeknik Premier Ibrahim Sultan *proud to be one of the premier* akan memulakan cuti chinese new year nye pun selama seminggu! ia..Saya ulangi SEMINGGU!

So sebelum pulang ke kampung halaman! haruslah mengemas apa yang patut dan WAJIBbul ghunnah camwhore tak hengat dengan sahabat tak berapa handai, para-para musuh & juga sekawan lecterur yang berbangsa cina sebab musabab mengharapkan simpati sepicit tiga dapat limau tiga empat puluh biji kotak dan dan dan dan dan dan angpau raya warna merah dengan isi-isinya sekali merah..*ikut tema katakan*


Tahun ni MS tak buat open house sebab MS dah tak larat! Awal-awal kena warning jangan datang! Tapi tak pe MS, kami, rakyat-rakyat DUP 2B tak tau pun kat mana alamat rumah MS! Kalau menggunakan teknologi cangggih seperti GPS atau google maps *melampau kau* mungkin takkan jumpa jugak sebab musabab MS tak bagi alamat rumah!

Jadi pagi-pagi amik baju kurung kaler merah *semangat raya katakan* ala-ala kadar je! Berjalan kaki penuh rintangan dan cabaran, mendaki bukit, meredahi jalan tanah merah nak ke poli dengan harapan dah graduate nanti dapat tolong kurangkan beban mak ayah sekilo dua....Nampak guard senyum tapi guard buat muka garang..Owh..patutlah.. Aku tak pakai matric card rupanya..Takpe aku malas nak patah balik mengharungi badai gelora..Jadi aku terus maniskan senyuman sambil bukak langkah lebar sikit! Alhamdulillah..taktik aku berjaya..

Dalam kelas  nak belajar tapi otak dah sampai Melaka tapi maintain muka serius, dahi kerut-kerut, tangan gigih menulis lepas tu bajet hebat jawab soalan yang MS bagi kan dah padan dengan muka dan bentuk tubuh badan kena berdiri dekat depan sebab salah jawab! 

Tapi tak pe! Bila dah habis sesi pembelajaran & pemerhatian.....................
Maka kami, rakyat Malaysia....eh..eh..silap..
Maka kami, segerombolan rakyat-rakyat DUP 2B pun menggunakan teknologi terkini untuk ber'camwhore' tah hengat di samping MS tersayang! *MS tak ghumuk! MS chumel la*


nah amik ni pipah!

'saya tak pegi bersalin lagi'

Comel je kan! Have a safe journey la ye kamu semua.. Balik jangan lupe bawak limau sorang sebijik bagi kat saya ni! =) Last but not lest....

Guys you rock the PIS!

p/s: Happy Chinese New Year guys!

2 comments:

Afifa Najwa said...

ohh,yeah~ Thank You Zara <3 <3 hehe :)

Nur Zahraa Zainal said...

same-same!